SmartHome

Casa inteligentă 

'...un dispozitiv electronic complex și de soluții software,  care te ajută să-ți transformi viața în una confortabilă, mai sigură și în același timp să faci economii.Deși în viața de zi cu zi, aceste concepte sunt aproape incompatibile (de exemplu, trebuie să sacrifici beneficiul confortului în folosul economiei), o casă inteligentă poate întruchipa toate cele trei aspecte. Obiectivul casei inteligente este ținerea sub control a sistemelor inginerești și a echipamentelor. Astfel automatizarea va gestiona de sine stătător toate dispozitivele casnice sau electronice care vor fi conectate într-un Sistem. Iar într-o situație în care nu se poate evita intervenția omului, casa inteligentă ofera un panou de control foarte ușor de manevrat – comun pentru toate echipamentele. Sistemele de securitate, sistemele de incendiu, interfonul video, securitatea împotriva scurgerilor, senzorii de mișcare, încuietori electronice – toate acestea și multe altele sunt incluse în sistemul casei inteligente. Aceste sisteme vor monitoriza teritoriul și spațiul din interiorul casei pe tot parcursul zilei și a nopții, asigurand o securitate complexă.

 Utilizarea tuturor echipamentelor electronice și electrocasnice acum pot fi la un nivel inteligent, eliminand practic consumul inutil de energie – astfel reducand semnificativ costurile de utilizare (în principal, la încălzire și ventilare). Experiența arată ca în cazul unui control al iluminatului și al climei, se vor face economii la caldură și energie electrică de pana la 30%. În același timp nu trebuie să vă gandiți cum să optimizați aceste energii, totul se va face automat, iar aparatele neutilizate se vor opri sau vor intra in modul de rapaus.

 Mai jos gasiți cateva idei de inspirație pentru a vă ajuta să vă creați „oaza” confortabilă datorită noilor tehnologii inteligente. Timpul neprețuit cu familia > Cănd timpul liber este foarte limitat și doriți să-l petreceți cu cei dragi, treburile casnice n-ar trebui să vă împiedice. Automatizarea locuinței vă permite să gestionați cu usurința toată casa – și anume, iluminatul, termostatele, echipamentele audio și video, multimedia și celelalte, cu telecomanda gen SmartPhone. Casa inteligentă poate lucra avand setat un program și poate detecta cand începe să se întunece afară, astfel la căderea nopții lumina să se aprindă, iar draperiile să se închidă automat. În plus, toate echipamentele au senzori care va indica starea tehnică a fiecarui element, astfel dvs.nu mai trebuie sa tineți cont de inspecțiile planificate în cazul centralei sau a generatorului, și totul datorită acestei tehnologii inteligente. Întalnirile de seară la domiciliu > În cazul în care v-ați făcut planuri de a petrece o seară romantică cu cineva special, trebuie neaparat să planificați toate detaliile.

 Datorită sistemelor de automatizare totul devine mult mai usor – puteți închide jaluzelele, regla temperatura, crea scena dorită de lumini sau alte funcții dorite, fără a jongla cu prea multe telecomenzi. Tot ce este necesar sa faceți – să vă asezați cat mai confortabil și să vă bucurați de atmosfera creată. Iar dacă întalnirea a fost amanată, prietenii cu siguranță vă vor acompania la un meci important la televizor. Iar dacă unul din ei a întarziat, camera de supraveghere de la ușa de intrare poate fi setată în așa fel ca atunci cand acesta va suna, emisiunea automat va intra pe modul pause. Pe de alta parte, aceasta tehnologie vă poate ajuta să evitați vecinii nepoftiți sau vizitatorii nedoriți. Cinematograful de acasă (Home cinema) > un loc excelent de unde puteți începe automatizarea casei. Cea mai populară încăpere din casa pentru a începe automatizarea este camera multimedia sau cinematograful de acasa. Aici puteți consolida controlul tuturor echipamentelor audio și video cu un singur meniu de pe Ipad sau o telecomandă. Prin activarea modului „ora de film”, veți vedea cum printr-o apăsare de buton toate dispozitivele sunt activate pentru a vă crea atmosfera placută de a viziona filmul preferat: jaluzelele sau draperiile vor fi trase, lumina se va diminua, muzica va fi setată la volumul dorit, iar dvs.vă veți bucura de o ambiantă confortabilă. Pentru a duce idea de cinema și mai departe, puteți monta posterul filmului la care urmează să-l vizionați cu prietenii invitați. Sau pentru încă un plus de confort și impresie puteți folosi scaune de cinema și un aparat de popcorn cu un mini bar la intrare. De asemenea, este recomandat să folosiți o izolație fonică adecvată pentru a nu deranja pe ceilalți membri ai familiei, mai ales dacă sunteți un amator al filmelor cu efecte zgomotoase speciale. În plus, puteți instala aplice de perete pentru controlul nivelului de lumină. Iluminatul are un rol foarte important într-un spațiu video, iar cand acesta este și automatizat, dvs veți scapa de grija de a aprinde sau stinge lumina la începutul și sfarșitul filmului.




Toate aceste caracteristici vă ajută să înțelegeți importanța sistemului de automatizare a casei, care cu siguranță vă va transforma viața într-un mod mai placut și inteligent.

Cum sa creezi biroul de acasă mai confortabil, eficient si avansat tehnologic?..
...să lucrezi de acasă este visul multor antreprenori, dar oare este o idee bună?
Pe de o parte-ai un program flexibil, fără a avea restricții la codul vestimentar
și mai putin stres. Pe de altă parte-locul de muncă de la birou nu este
o „petrecere in pijamale” în care sunteți sustras de tot ce va înconjoară și nu vă puteți concentra asupra lucrurilor importante pe care trebuie să le rezolvați.

SmartHome² • WFH Concept 

https://www.walkme.com/glossary/wfh/

Din fericire, astăzi puteți crea condiții perfecte pentru munca de acasă, datorită tehnologiilor automatizate care ne oferă casa inteligentă, deținand controlul complet – puteți regla termostatul, nivelul de lumină și chiar sa dați drumul la muzică,
deoarece nu aveți colegi prin preajma pe care să-i deranjați.

Biroul de acasă necesită o securizare sporită – pe langă bunurile personale, și documentele importante trebuie depozitate în siguranță.  În acest caz puteți instala funcția de securitate maximă. Aceasta poate integra și alarma de incendiu, de control al luminii și cel al scurgerilor de gaze. Este important ca pentru gestionarea acestora vă puteți folosi de internet sau chiar de telefonul dvs.

Puteți să blocați sau să deschideți toate încuietorile din casă fără mari bătăi de cap și fără pierdere de timp. Instalați sistemul automat de siguranța care controleaza toate încuietorile, luminile și semnalizarea. Și, desigur, puteți monitoriza simultan activitatea copiilor prin intermediul camerei IP.

Chiar dacă acum nu mai aveți colegi care stau la discuții in bucatarie,
un mic colț amenajat pentru espresor și cateva gustări trebuie să existe în biroul dvs. Fiecare drum pană la bucătărie vă va distrage atenția și cu sigurantă vă veți intersecta cu ceilalți membri ai  familiei, pierzand mai mult timp pentru discuții inutile.

Și nu în ultimul rand creați-vă un loc de muncă cat mai confortabil și util.
Masa de lucru trebuie să fie utilată corespunzator, iar lucrurile să fie aranjate,
astfel ca dvs. să vă puteți concentra cat mai mult timp asupra proiectelor.

Datorită Casei_Inteligente viața& munca dvs. va fi mult mai confortabilă 
și mai placută!'